Freelance Content Marketing Consultant

Wil jij je doelgroep bereiken? Wil je meer naamsbekendheid voor je merk zodat je uiteindelijk meer omzet maakt? Onze content marketing specialisten brengen we jouw merk op een relevante, duurzame en effectieve manier onder de aandacht bij jouw doelgroep.

Waar begin je met Content Marketing?

Content marketing bestaat al een hele tijd. Achterhaalde methodes van zoveel mogelijk “keywords” in een tekst stoppen om hoog te scoren in Google, werken niet meer. Het is belangrijk om de content marketing af te stemmen op de doelgroep. Daarvoor moet je in de huid kruipen van je ideale klant en een strategie bepalen hoe je op de juiste manier onder de aandacht komt. Door onderscheidend en relevant te zijn, raak je met content marketing de juiste snaar.

We zetten in op content marketing dat op een duurzame manier bijdraagt aan het behalen van jouw bedrijfsdoelstellingen.

Hoe zetten we content marketing in voor jouw bedrijf?

Er zijn verschillende manieren om in te zetten op marketing. Wij geloven in een strategische en doelgroepgerichte aanpak. Werken vanuit een strategie maakt content marketing een duurzame investering voor de lange termijn. Geen quick-wins, maar een stevige fundering voor de toekomst.

 • Tijdens een brainstorm sessie brengen we de verhalen van jouw merk naar boven. Jij en je team weten het meest te vertellen over het bedrijf en de doelgroep. We achterhalen welke verhalen er verstopt zitten in jouw bedrijf en matchen dit met de leefwereld van de doelgroep. Met een bord vol ideeën gaan we aan de slag met het maken van een contentstrategie.
 • In een contentstrategie bepalen we hoe we jouw merk onder de aandacht brengen bij jouw doelgroep. We brengen de doelgroep zo specifiek mogelijk in kaart en onderzoeken hoe we hen het beste kunnen bereiken. De thema’s, onderwerpen, middelen en kanalen in de strategie zijn afgestemd op jouw ideale klant. Aan de hand van doelstellingen maken we de inzet van marketing meetbaar. Want marketing is geen kostenpost maar een investering dat je meer oplevert en bijdraagt aan het behalen van bedrijfsdoelstellingen.
 • Met content creatie bereiken we jouw doelgroep en brengen we de strategie tot leven. Afhankelijk van de strategie zetten we in op blogs, video, SEO, social media advertentiecampagnes etc. Door krachtige content weet je doelgroep jou te vinden.

Wat is het resultaat van je content marketing?

Freelance Content Marketing Consultant 1

Meer bereik, meer betrokkenheid bij je doelgroep en een hogere omzet. Klinkt als muziek in de oren, toch?

Investeren in een Content Marketing Specialist is daarmee een duurzame investering die je dubbel en dwars terugkrijgt. We kunnen uiteraard het succes ook meten in concrete KPI’s, die bepalen of een resultaat behaald wordt:

 • Betere vindbaarheid en meer bereik
 • Een betere SEO (dus een hogere ranking in Google)
 • Meer naamsbekendheid
 • Meer relevante leads
 • Een hogere omzet
 • Meer betrokkenheid van je doelgroep

Onze Freelance Content Marketing Specialisten

Wil jij echt het verschil maken op gebied van content? Wil jij echt effect zien van marketing? Investeer slim en zet in op een contentstrategie in samenwerking met een freelance content marketing consultant. Als echte content marketing specialisten helpen wij je graag verder met de volgende stap. Zo kun jij je richten op jouw werk en business. Bekijk hier onze aangesloten freelancers!

 

Content Marketing Expertises

 • Strategie Brainstorm: content maken om het maken is niet meer van deze tijd. Wij zorgen dat via een PMC en buyers journey de content aansluit bij je doelgroep.
 • Content Strategie: we zetten jouw bedrijfsdoelstellingen om in een krachtig plan, waar alle onderwerpen, thema’s en kanalen zijn uitgewerkt.
 • Creatie & SEO (copywriting): We zorgen dat jouw website SEO proof is, creëren (samen met jou) teksten en make the SEO magic happen.

Wat kost Content Marketing?

Dat is een lastige vraag, want het is van veel verschillende zaken afhankelijk. Je leest hier meer over in het artikel wat kost online marketing. Daarnaast is het belangrijk om je content marketing strategie als investering te zien en niet als kosten. Met een goede aanpak verdien je het namelijk terug in de (nabije) toekomst. Dat is natuurlijk wel onder voorbehoud dat je de juiste content marketing specialist inhuurt 😉

Weten welke Content Marketing investering rendabel is?Vul dan de groeicalculator in. Dan maken we zichtbaar hoeveel je online kunt groeien, wat je verwachte extra inkomsten zijn (en dus je investeringsbudget).

Of download onze SEO Gids

We bieden ook gratis downloads aan. Je vindt in onze SEO gids onder andere:

 • Hoe je een goed CMS kiest voor SEO
 • Start met een goede SEO plugin
 • Schrijf unieke & goede content
 • Voorkom duplicate content
 • Zorg voor “links” vanuit partners

Bekijk de downloads

Over FreelanceCrew

Dé plek voor jouw online marketing bemanning. Plaats je opdracht en onze experts helpen jou om de wind weer in de zeilen krijgen!

Growth hacks & tips

Onze crewleden delen graag 1x per maand de beste growth hacks met jou:

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Jouw succes met onze crew

FreelanceCrew is dé plek om jouw online marketing bemanning samen te stellen. Of dit nu 1 expertise is of een hele kajuit vol: wij zijn er om jouw uitdagingen aan te nemen. Gelukkig spreken onze klanten voor zich! Onze crewleden staan voor je klaar. Plaats je opdracht en wij zorgen dat je zo snel mogelijk de juiste specialist aan boord hebt.

Overtuigd?Neem de touwtjes in handen en plaats je online marketing opdracht.