Freelancer vs Online Marketing Bureau

Online marketing is natuurlijk niet meer weg te denken binnen de complete communicatie- en marketingstrategie. Als freelance online marketeer en merken we dat veel bedrijven samenwerken met externe bureaus om hun online marketing op te zetten of te verbeteren.

Het is natuurlijk prima als het bureau voor jouw bedrijf groei realiseert. Maar heb je weleens nagedacht over wat je precies inkoopt bij een bureau? Koop je bij een bureau kennis, capaciteit of beide in? Is de kennis dan gewaarborgd en dus intern aanwezig? Misschien nog wel het belangrijkste; leveren de investeringen jouw bedrijf voldoende resultaten op?

Bij het starten van FreelanceCrew hebben we goed nagedacht over waarom wij het verschil als freelancers kunnen maken. Met een objectieve kijk heb wij de pro’s en con’s opgesteld van een freelance online marketeer versus een online marketingbureau.

Kennis & Kwaliteit

Een freelance online marketeer is vaak een generalist met 1 of 2 specialisaties. Hij of zij kan een bedrijf helpen met de online strategie of het optimaliseren van kanalen. Zelf kiezen we graag voor de specialisatie in expertises, zodat ons werkgebied genoeg afgebakend is om altijd up-to-date te blijven. Daarnaast ondersteunt een freelancer vaak jouw marketingteam. Je wordt zelf geprikkeld om te groeien, of jouw marketingteam, door kennisoverdracht. Als bedrijf investeer je dus niet alleen in de executie van online marketing, maar ook in de groei van jouw medewerkers.

Kostenaspect

Freelancers zijn over het algemeen goedkoper dan online-marketingbureaus. De kosten voor een bureau liggen gemiddeld tussen de €90 á €150,-. Een freelancer vind je vaak tussen de €50,- en €100,-. Het verschil zit hem vaak in een duur pand, of extra tussenlagen zoals managers en accountmanagers. Uiteraard kan dat bij complexe projecten voordelen bieden, maar je moet je zelf afvragen of dat echt het geval is. Daarnaast zijn de lijnen met een freelancer kort, waardoor je minder tijd en geld kwijt bent aan onnodige communicatie.

Je hoeft niemand aan te nemen

Veel ondernemers kiezen voor verschillende specialisaties binnen hun bedrijf bewust voor het inschakelen van freelancers. Je zit als ondernemer of bedrijf niet vast aan (langlopende) contracten, hebt geen sociale lasten en kosten voor ziekteverlof of vakantiegeld. Je kan hierdoor kennis en ervaring inzetten wanneer je het nodig hebt.

Ervaring

Oke, eerlijk is eerlijk, je hebt goede en slechte freelancer. De freelance marketeers in mijn netwerk hebben zich echter reeds bewezen bij en/of voor andere bedrijven. Deze online experts zitten vaak op medior of senior niveau en zijn het bureau of bedrijf waar ze werkten ontgroeit. Je investeert dus in kwaliteit voor een lagere prijs!

Ondernemers-spirit

Freelance online marketeers zijn vaak ondernemers. Ze zijn zich bewust van het feit dat een bedrijf streeft naar maximaal resultaat tegenover de best mogelijke ROI. Uiteindelijk verdienen freelancers hun boterham met het resultaat dat zij voor een bedrijf boeken. Ze krijgen niet elke maand hun loon gestort, maar moeten altijd streven naar resultaat om van toegevoegde waarde te zijn voor een bedrijf. Freelance online marketeers hebben overtuigingskracht, kunnen mensen inspireren, hebben een sterke visie en zijn integer. Belangrijke competenties in de samenwerking met andere ondernemers.

Inzicht in werkzaamheden

Bij het werken met een freelancer heb je vaak contact met eenzelfde persoon. Hierdoor heb je als bedrijf goed zicht op de werkzaamheden en degene die met je meewerkt. Daarnaast zal een data-gedreven online marketeer, wat in mijn ogen iedere marketeer moet zijn, altijd zijn werkzaamheden en resultaten rapporteren aan de opdrachtgever.


Samenwerken met een freelance online marketeer?

Ben je benieuwd wat een freelance online marketeer voor jouw bedrijf kan betekenen? Laten we gewoon een keer sparren over de mogelijkheden; jouw uitdagingen zijn mijn missie! Vraag hieronder meer informatie aan.

 Contact opnemen »

Over FreelanceCrew

Dé plek voor jouw online marketing bemanning. Plaats je opdracht en onze experts helpen jou om de wind weer in de zeilen krijgen!

Growth hacks & tips

Onze crewleden delen graag 1x per maand de beste growth hacks met jou:

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Jouw succes met onze crew

FreelanceCrew is dé plek om jouw online marketing bemanning samen te stellen. Of dit nu 1 expertise is of een hele kajuit vol: wij zijn er om jouw uitdagingen aan te nemen. Gelukkig spreken onze klanten voor zich! Onze crewleden staan voor je klaar. Plaats je opdracht en wij zorgen dat je zo snel mogelijk de juiste specialist aan boord hebt.

Overtuigd?Neem de touwtjes in handen en plaats je online marketing opdracht.