FreelanceMarketing Automation

Marketing Automation is het gebruik maken van een geautomatiseerd systeem om leads aan jou te binden en door de customer journey heen te leiden. Het proces van automatische systemen i.c.m. content creatie & een online strategie wordt ook wel inbound marketing genoemd. Het grotere plaatje als het ware.

Hoe zet jeMarketing Automation slim in?

Door leads op het juiste moment bepaalde informatie te sturen (via e-mail, pop-ups of social media) kan een lead automatisch (zonder veel manuele handelingen) door zijn of haar vraagproces worden gestuurd.

Hierbij wordt gebruik gemaakt van touchpoints van de lead (bijv. een website / paginabezoek of een aanvraag) die automatische processen triggeren. Het doel is om deze leads uiteindelijk te laten converteren of in contact met sales te laten komen.

Door gebruik te maken van marketing automation zorg je ervoor dat leads al in een eerder stadium binnen de customer journey kunt bereiken en aan je kunt binden. Hierdoor vergroot de kans op een uiteindelijke conversie.

Marketing Automationvoor MKB, ZZP & Startups?

Regelmatig wordt aangenomen dat marketing automation alleen voor de grote enterprise bedrijven is weggelegd. Niets is minder waar gelukkig. Met ruim 7000+ tools op de markt, waarvan veel bijzonder innovatief en schaalbaar, zijn er zeker betaalbare systemen voor iedere grootte. Een keuze maken hierin is vaak lastiger. We helpen je even op weg:

Marketing Automation voor MKB

Voor een MKB organisatie zijn er veel pakketten die heel goed inspelen op deze markt. Vaak zijn dit schaalbare marketing automation pakketten (zoals ActiveCampaign, SendinBlue of Hubspot) die goed aansluiten op de specifieke branche. Het fijne is dat deze tools vaak relatief goedkoop zijn bij de opstart. Pas als het systeem draait en ook echt iets begint op te leveren ga je naar een acceptabel prijsniveau. Een gemiddelde MKB organisatie heeft dit dan echter al lang er uit. Starten was nog nooit zo eenvoudig, zeker niet met een goede freelance online marketeer!

Marketing Automation voor ZZP

ZZP’ers starten normaal gesproken met een vrij eenvoudige marketing automation. Belangrijk is dat een website voldoende verkeer (traffic) oplevert om zinvol te zijn. Ben jij echter al goed op weg, of juist heel zichtbaar op social media? Dan zijn er zeker mogelijkheden! Denk bijvoorbeeld aan een Chatbot (manychat) als marketing automation, of een all-in-mailsysteem als Get Response. Start je MA succes!

Marketing Automation voor Startups

Voor Startups geldt eigenlijk hetzelfde als voor MKB organisaties: je wilt dat je marketing automation schaalbaar is. Het enige verschil waar je rekening mee dient te houden is dat een startup mogelijk sneller uit het pakket groeien. Kies daarom voor een pakket dat snel en goed met je uitbreidt, zonder hevige groeipijnen en kosten. Hubspot is een mogelijkheid, maar wordt op de lange termijn prijzig. ActiveCampaign is daarnaast ook een goede start!

De besteMarketing Automation tools

Een selectie van de Marketing Automation Tools waar we jou mee kunnen helpen:

 • ActiveCampaign – Dé tool voor schaalbare en slimme Email Automation
 • Sharpspring – Marketing Automation & CRM Software
 • Get Response – Email Automation, Landingpages & Webinars
 • HubSpot – Alles in één Inbound tool, maar dan wel Modulair
 • ManyChat – Facebook messenger Chatbot
 • Tidio Chat – Slimme chat voor op je website

Alle growth tools, ook op het gebied van marketing automation vindt je bij onze tools.

Inbound Marketing

Marketing automation is niet alleen het automatiseren van basic functies, zoals e-mail (al begint het hier wel vaak). Het is een middel om je bedrijf in een inbound marketing machine om te zetten. Daarom is het handig om meer over de groeiformule inbound marketing te weten te komen. Zo weet je direct of deze aansluit bij jouw doelen!

FreelanceMarketing Automation Specialisten

Bij FreelanceCrew doen we het nét ietsje anders. Je krijgt geen mooie salespraatjes en daarna een junior die jouw strategie moet gaan draaien.

Nee, wij zijn doorgewinterde freelance specialisten met een trackrecord. En dat voor een betaalbare prijs.

Onze freelance Marketing Automation specialisten hebben minimaal 3 jaar ervaring en hebben het in zich om jouw favoriete collega te worden. Onze freelancers kiezen daarnaast zélf hun projecten, dus je bent er zeker van dat ons freelance crewlid blij is met jouw opdracht!

Dus, ook groeien met een Freelance Marketing Automation Specialist? Dan is het slim om gewoon eens contact op te nemen of je opdracht te plaatsen.

Freelancers-Crew

De voordelen vaneen online marketeer van FreelanceCrew

 • Kwaliteit > kwantiteit

  We zijn geen groot freelancer platform en dat willen we ook niet zijn! We zijn specialisten waar je op kunt bouwen, dus je hoeft niet door 100 offertes heen te worstelen.

 • Transparantie

  Geen verborgen kosten of fees, maar gewoon duidelijke afspraken. Freelancers betalen een klein bedrag om jou te helpen, voor organisaties is het gratis, tenzij je matching hulp wilt.

 • Zeewaardig

  Onze crewleden zijn getoetst op skills en ervaring. Je werkt dus altijd met een medior of senior specialist die het vak verstaat én communicatief uitblinkt. Want met onbevaren volk is het slecht zeilen.

Freelance crew tarieven

Wat kostMarketing Automation?

Die vraag kunnen we niet zonder meer beantwoorden, want het is van veel verschillende zaken afhankelijk. Je leest hier meer over in het artikel wat kost online marketing. Daarnaast is het belangrijk om online marketing als investering te zien en niet als kosten. Met een goede aanpak verdien je het namelijk terug in de (nabije) toekomst. Dat is natuurlijk wel onder voorbehoud dat je de juiste specialist inhuurt.

Meer weten over onze tarieven?

We hebben een standaard inschattingen van projecten en uurtarieven. Gebaseerd op een eerlijke berekening voor alle partijen. Je vindt deze hier:

Onze Marketing Automation Freelancers

Deze freelancers zijn doorgewinterde zeelui als het gaat om Marketing Automation.

atta amin

Atta Amin

Etienne van de Boel

Etienne van de Boel

Gedegen adviesvan de marketing Crew?

Benieuwd hoe we samen de wind weer in jouw zeilen krijgen? Onze zeewaardige bemanning helpt je graag verder om jouw marketingdoelen te halen. Ben jij er klaar voor? Leg dan je vraagstuk bij ons neer!