28/01/2021

Google Tag Manager inrichten

Wil je graag Tag Manager inrichten of instellen? Dan ben je aan het goede adres. Graag help ik je verder op weg!

Wat is Tag Manager?

Google Tag Manager is een systeem van Google, ook al wel een Tag Beheersysteem genoemd. In zo’n systeem koppel je scripts, of bepaalde codes die je op je website kunt activeren, maar wel onder voorwaarden die jij stelt. Voorbeelden van deze voorwaarden zijn: paginabezoeken, klikken op links of het versturen van formulieren. Deze zaken stellen dat (vooral vroeger) handmatig in op jouw website. Met Tag Manager kun je dat zelf!

Het voordeel van een Tag Beheerysteem is dat webbouwers na het plaatsen van de code niet meer nodig zijn. Je kunt zelf scripts plaatsen of metingen doen aan je website, zonder extra kosten. Ideaal dus!

Een paar concrete voorbeelden:

  • Je wilt Google Analytics op je website plaatsen? Dat doe je via Tag Manager!
  • Je wilt de Facebook Pixel op je website zetten? Dat doe je via Tag Manager!
  • Je wilt meten hoeveel mensen op bepaalde links klikken? Dat doe je via Tag Manager!
  • Je wilt je cookie-instellingen zelf beheren? Precies: dat doe je via Tag Manager!

Meer weten over Google Tag Manager instellen?

Vraag of een crewmember jou kan bijstaan bij je google tag manager vraag. Onze zeewaardige online marketeers zijn experts op het gebied van analytics en online marketing. Precies wat jij nodig hebt, toch? 🙂

Neem contact op

Posted in

Etienne van de Boel

Ondernemer en growth marketing expert. Naast mijn eigen bedrijf werk ik (mee) aan start-ups die het leven van mensen gemakkelijker, beter en gezonder maken.

Overtuigd?Plaats dan je online marketing opdracht!

Neem de touwtjes in handen en plaats je opdracht. Onze crewleden staan voor je klaar. Wij zorgen dat je zo snel mogelijk de juiste freelance specialist aan boord hebt. Beloofd!