SEO voor het MKB

Het MKB is een prachtige wereld. Dit zijn namelijk dé bedrijven die voor de productiviteit zorgen, vaak familiebedrijven zijn, maar waar de ambities net zo hoog als grote bedrijven zijn! Vaak is het MKB zeer gebaat bije en goede SEO strategie, zodat ze gericht en effectieve klanten vinden.

De ervaren crewleden van FreelanceCrew hebben daarom een doel: samen groeien met jou en sleutelen aan de online zichtbaarheid via SEO (zoekmachine optimalisatie). Hiermee bedoelen we de zichtbaarheid van jouw website in Google. We realiseren uiteraard betere rankings, maar zorgen ook voor de juiste bezoekers die jouw nieuwe klanten gaan worden!

Even kort: wat is SEO precies?

SEO is het beïnvloeden van het algoritme van een zoekmachine, zodat jouw website vaker gevonden wordt. Dat kan op een illegale wijze wat ‘black hat’ genoemd wordt of het kan op een legale, natuurlijke en relevante manier. Die laatste manier passen onze ervaren freelancers toe!

Hoe werkt SEO voor het MKB?

Zoekmachines als Google hebben richtlijnen voor webmasters opgesteld. Wanneer je deze richtlijnen toepast én uiteraard ook test met het toepassen van website aanpassingen, dan spreek je van zoekmachine optimalisatie.

Google wordt bij SEO steeds genoemd, maar zijn er geen andere zoekmachines? Uiteraard, Google, Microsoft Bing en Yahoo zijn wereldwijd de drie grootste spelers waarvan Google in Nederland zo’n 93% marktaandeel heeft. SEO gaat dus vaak samen met de beïnvloeding van het algoritme van de grote zoekmachine Google…

Wie kan mij helpen met SEO?

Tegenwoordig zijn er veel SEO specialisten te vinden; mensen die zich specialiseren in de werking en de beïnvloeding van met name het algoritme van Google. Dit is logisch aangezien er ook enorm veel vraag is naar zoekmachine optimalisatie. Hoe hoger in Google, hoe meer bezoekers, hoe meer inkomsten!

Bij FreelanceCrew zijn verschillende ervaren SEO specialisten aangesloten die op Freelance basis jou kunnen helpen groeien! Je kunt hier eenvoudig een opdracht plaatsen.

Kan ik ook zelf SEO doen?

Dat kan zeker, het is maar precies wat jij wilt! Onze freelance SEO specialisten kunnen jou ook coachen. Óf kijk eens op het trainingsplatform FreshFusion. Zo leer je zelf het algoritme van Google kennen, welke bestaat uit meer dan 200 ranking factoren.

Bedenk wel dat SEO een vak apart is waar je ook tijd in moet steken. Onze freelancers hebben die ervaring dan ook en bijvoorbeeld weten welke specifieke factoren zwaarder meetellen voor de rangschikking van je website in de zoekresultaten.

Of download onze SEO Gids

We bieden ook gratis downloads aan. Je vindt in onze SEO gids onder andere:

  • Hoe je een goed CMS kiest voor SEO
  • Start met een goede SEO plugin
  • Schrijf unieke & goede content
  • Voorkom duplicate content
  • Zorg voor “links” vanuit partners

Bekijk de downloads

Over FreelanceCrew

Dé plek voor jouw online marketing bemanning. Plaats je opdracht en onze experts helpen jou om de wind weer in de zeilen krijgen!

Growth hacks & tips

Onze crewleden delen graag 1x per maand de beste growth hacks met jou:

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Jouw succes met onze crew

FreelanceCrew is dé plek om jouw online marketing bemanning samen te stellen. Of dit nu 1 expertise is of een hele kajuit vol: wij zijn er om jouw uitdagingen aan te nemen. Gelukkig spreken onze klanten voor zich! Onze crewleden staan voor je klaar. Plaats je opdracht en wij zorgen dat je zo snel mogelijk de juiste specialist aan boord hebt.

Overtuigd?Neem de touwtjes in handen en plaats je online marketing opdracht.